TD Johan Futsal Antara Perkhidmatan ATM 2019

KUALA LUMPUR:  Pasukan Futsal Tentera Darat (TD) muncul Johan apabila menewaskan pasukan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dengan jaringan 6-4 dalam Perlawanan Akhir Kejohanan Futsal Antara Perkhidmatan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Tahun 2019 bertempat di KSL Sport, Setapak pada 23 Ogos 2019.

Perlawanan akhir tersebut menyaksikan Penjaring Terbanyak Kejohanan dimenangi oleh LKpl Mohd Shamsuri Salleh dan Pemain Terbaik dimenangi oleh Kpl Mohd Azizul Mohd Zainun yang mana kedua-duanya dari TD.

Bagi perlawanan akhir Kategori Wanita pula, pasukan TD muncul Naib Johan apabila ditewaskan oleh pasukan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dengan jaringan gol 1-0.

Kejohanan ini mula dianjurkan pada tahun 2017 yang mana Persatuan Bolasepak ATM menjadi penganjur edisi kali ini dan bertujuan untuk mencungkil bakat baharu anggota ATM agar lebih menyerlah di peringkat kebangsaan serta di persada antarabangsa.

Selain itu ia dapat memupuk semangat kesukanan, kerjasama berpasukan disamping mengeratkan lagi hubungan setiakawan di dalam ATM serta menaikkan semangat juang tanpa mengaku kalah.

Acara penutup kejohanan disempurnakan oleh Asisten Ketua Staf Cawangan Sumber Manusia, Mej Jen Dato’ Badrul Hisham Muhammad.

Turut hadir Pengerusi Persatuan Bolasepak TD (PBTD), Mej Jen Dato’ Pahlawan Redzuan Hj Baharuddin dan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Lembaga Sukan TUDM, Brig Jen Dato’ Dr Mohd Yunus Masjuki TUDM.

Gambar: SSjn Vijay Gaundar Arikrishnan dan Saifun Hakimi Zainon

Tag
Seterusnya

Artikel Berkaitan

Back to top button
Close
Close